Căruţa fantomă (The Phantom Carriage)

Descriere

Cel mai cunoscut dintre filmele pre-hollywoodiene ale marelui regizor suedez Victor Sjöström este ecranizarea romanului cu acelaşi nume al scriitoarei Selma Lagerlöf, prima femeie laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în 1909, "ca preţuire pentru nobilul său idealism, bogăţia fanteziei şi expunerea spirituală care îi carecterizează opera".

Conform unei vechi legende scandinave, în noaptea Sfântului Silvestru – cea din urmă din an -, Căruţa Fantomă, încărcată cu sufletele păcătoşilor, îşi schimbă vizitiul cu ultimul nelegiuit care moare în anul respectiv. Silit să-şi rememoreze toate faptele rele săvârşite de-a lungul vieţii, David Holm (interpretat de către Victor Sjöström însuşi) are toate motivele să se teamă de trecerea înspăimântătoarei căruţe a morţii şi să-şi dorească disperat mântuirea, înainte ca orologiul să bată miezul nopţii.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!