Underground

Descriere

Câştigător al premiului Palme d’Or la festivalul din anul 1995 de la Cannes, "Underground" avea să reconfirme statutul de ultim mare liric al celei de-a şaptea arte al lui Emir Kusturica. Superbă frescă istorico-metaforică despre 50 de ani de istorie a Iugoslaviei, această comedie neagră ascunde tragicul destin al poporului sârb personalizat de patru personaje cheie. Este vorba de Marko, gangsterul "respectabil", Natalja actriţa, Blacky idealistul şi Ivan, paznicul grădinii zoologice.

Acţiunea începe în Belgradul 1941 urmărind traseul confuz al personajelor până la finalul celui de-al doilea război mondial pentru a transpune apoi privitorul în perioada dictaturii lui Tito. Totul se petrece într-un cort subteran unde protagoniştii trăiesc într-o lume imaginară, alături de o adunătură de personaje la fel de pitoreşti. Plin de ironie crudă, nostalgie şi violenţă deloc gratuită, în "Underground" se împletesc şi se destramă iubiri, se nasc şi mor convingeri şi … oameni. Coloana muzicală a filmului îi aparţine lui Goran Bregoovic.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!