Cele patru sute de lovituri (The 400 Blows)

Descriere

Antoine are o adolescenţă destul de agitată. Îşi minte părinţii pe care oricum nu-i prea interesează soarta copilului, fură şi chiuleşte de la şcoală. Singura sa plăcere e să facă nebunii cu prietenul său René. Doar că într-o zi apare poliţia.

Film-cult, clasic, deschizător de drumuri, nu numai în curentul cinematografic care l-a lansat, Nouvelle Vague. Final antologic, cu eroul care nu mai are unde fugi, cu poliţia în spate şi marea în faţă peste care regizorul aplică un necruţător transtrav (aropierea ca la zoom a fundalului).

"Filmul este doar parţial autobiografic. Ceea ce se poate spune este că nimic nu este inventat. Ceea ce s-a întâmplat eroului s-a întâmplat şi altora, băieţi de aceeaşi vârstă, sau unora ale căror poveşti le ştiam din ziare. Nimic nu este ficţiune pură dar nici nu se poate vorbi de un film în întregime autobiografic." – Francois Truffaut – 1959 (Telecine).

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!