Pierrot nebunul (Pierrot le Fou)

Descriere

Un tânăr scriitor evadează din atmosfera burgheză a familiei, împreună cu o femeie ciudată, care îl implică într-o crimă. Idila lor se sfârşeşte cu moartea amândurora. Salutat cu superlative de critică şi considerat o capodoperă, "suma tuturor tentativelor şi experienţelor lui Godard". (Secolul cinematografului) "

Opera lui Godard e dublată de o cronică a lumii noastre prin intermediul căreia sunt puse în evidenţă prostia, abrutizarea, violenţa, oboseala, nebunia. Pentru că lumea este nebună şi nu Pierrot. Pierrot e nebun doar pentru că vrea să facă opinie separată. E nebun pentru că visează o insulă pustie în care să se joace de-a Robinson Crusoe, având-o pe Mariane în chip de Vineri." – Jean-Louis Bory – 1965 (Arts). "

Este unul din filmele lui Godard care oferă un maxim de referinţe la poezia modernă şi în acelaşi timp reflecţii asupra picturii de la Velasquez la Picasso." – Michel Marie – 1995 – Larousse – (Dictionnaire des Film).


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!