În căutarea lui Nemo (Finding Nemo)

Descriere

Marlin îşi caută fiul pierdut la Marea Barieră de Corali, ajutat de prietenii pe care şi-i face pe drum. Între timp, Nemo încearcă şi el să se întoarcă acasă.

Marlin şi Coral tocmai s-au mutat într-o casă nouă, într-o anemonă din recif. Sunt amândoi peşti-clov. Cei 400 de pui din ouă aşteaptă cuminţei să le vină vremea să se nască. Totul e bine şi frumos până în clipa în care apare din abis o baracudă. Marlin e lovit şi rămâne ascuns, înţepenit de frică. Când îşi revine, Coral şi toţii puii lor au fost digeraţi. Îndurerat, tatăl găseşte un ultim ou pe care jură că îl va proteja mereu şi mereu.

Timpul trece. Micul Nemo e gata să meargă la şcoală. Toţi piticii, peştişori din toate speciile se aşează bucuroşi pe spatele bunului profesor. Ca să-şi dovedească curajul, Nemo se avântă în larg, către o barcă de pescuit şi e luat captiv de un scafandru. Tatăl, în ciuda fricii de acţiune, de largul oceanului şi pericolelor din el, porneşte pe dată să-l caute. Pe drum o întâlneşte pe năuca Dory cu care va trece prin cele mai incredibile aventuri.

Toate vieţuitoarele adâncului îi cunosc povestea şi curajul cu care îşi caută neabătut copilul. Între timp Nemo locuieşte în acvariul unui dentist. Ajutat de un alt peşte oceanic el reuşeşte să evadeze. Tatăl învaţă să-şi lase fiul regăsit să acţioneze singur, iar Nemo, înţelepţit după această călătorie, ce importantă e prietenia.


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!