Casablanca

Descriere

Maroc, 1941. Rick Blaine este patronul unui bar în care se adună toţi refugiaţii europeni în drum spre America. Visând la ea. Aşteptând, aşteptând, aşteptând, cum spune o voce la început. La bar lumea vine să bea, să se distreze, să uite. Dincolo de toate acestea, curge în subteran tensiunea morţii. Barul este în zona liberă de nazişti, dar controlată totuşi de Gestapo. La ruletă nu se pierd sau câştigă doar bani, ci şi vieţi. Vizele salvatoare pentru America. Aici ajunge şi Victor Laszlo, unul din şefii mişcării de rezistenţă. Vrea să plece în America, pentru a-şi continua în siguranţă lupta de acolo. Un singur om poate să-l ajute şi acela e patronul Rick. Acesta deţine două vize semnate în alb.

Dacă ar fi fost doar atât, filmul s-ar fi terminat curând, după câteva banale scene de luptă. Victor e însoţit însă de soţia lui, Ilse Lund. Adică nimeni alta decât femeia pe care o iubise Rick în Parisul ameninţat de invazia trupelor germane. Când Rick a trebuit să părăsească de urgenţă Parisul, Ilse i-a făgăduit că-l va însoţi. Dar aflând că soţul ei, crezut mort într-un lagăr, trăieşte, rămâne alături de el.Călcându-şi pe inimă, pentru că îl admiră pe Laszlo, Rick ajunge să-l omoare pe maiorul neamţ băgăreţ şi să faciliteze fuga celor doi. Pe aeroport, printre ceţuri, ca în cele mai frumoase filme ale realismului francez, cu balozaidul şi pălăria sa ca din filme negre sau cele cu detectivi particulari în care actorul a jucat atât, Rick le înmânează celor doi vizele spre libertate.


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!