Zorba Grecul (Zorba the Greek)

Descriere

Capodopera a celei de a saptea arte, filmul Alexis Zorbas (Zorba The Greek) este ecranizarea romanului cu acelasi nume a lui Nikos Kazantzakis. Regizorul Mihalis Kakogiannis a fost norcos sa gasesca colaboratori ca Mikis Theodorakis (genialul compozitor al coloanei sonore) si Walter Lassally (care a filmat tot tinutul saracacios unde are loc cea mai mare parte a actiunii).

Filmul este dominat in totalitate de catre Zorba, pentru care Antony Quinn a fost alegerea perfecta. Acesta pare a fi cel mai bun rol interpretat de Antony Quinn vreodata.

Exuberanta lui Zorba, capacitatea caracterului de a vedea numai partea senina a vietii si de a transfera atitudinea sa optimista si celor din jur, combinate cu metafora dansului pe plaja pustie fac din acest film o capodopera. Deasemenea actori ca Irene Papas si Alan Bates isi joaca rolurile cu profesionalism, interpretand caractere puternice cu mare autenticitate.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!