Zbor deasupra unui cuib de cuci (One Flew Over the Cuckoo’s Nest)

Descriere

„Filmul lui Forman descrie cum ajunge la răzvrătire un om care nu are altă dorinţă decât să coopereze şi cum ajunge la nebunie şi dincolo de ea un bărbat frumos născut parcă pentru a exemplifica locuţiunea minte sănătoasă în corp sănătos. Mai este nevoie să adaug că filmul este parabola unei societăţi bolnave? Că aici e vorba de falimentul faimosului vis american; de tentativa de a trezi la realitate o conştiinţă îndelung îndopată cu tranchilizante; de o majoritate care încearcă să evadeze din rolul ei de majoritate silenţioasă?” (Ecaterina Oproiu – 1976, Cinema)

„Un erou de proporţii supraomeneşti încearcă să reintroducă respectul de sine şi simţul individualităţii într-un grup de dezmoşteniţi înfrânţi şi lipsiţi de personalitate. Filmul redă un conflict simbolic între bine şi rău, dorinţă şi abstinenţă, individ şi autoritate; un coşmar kafkian al omului normal închis printre nebuni. El este o alegorie politică a revoluţiei împotriva autorităţii, caractreistici Americii anilor ’60.” (J. J. Dawson, 1975)

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!