Vremea ţiganilor (Time of the Gypsies)

Descriere

Un tânăr ţigan care are puteri telekinetice este sedus de posibilitatea de a scăpa de sărăcie, oferindu-i-se ocazia de a câştiga rapid bani. Atmosfera se precipită după ce el acceptă să treacă de partea cealaltă a legii. Această decizie va pune în pericol viaţa lui, dar şi pe aceea a celor dragi ai săi.

Perhan (Davor Dujmovic) este un adolescent ţigan care poate muta obiectele din loc cu puterea minţii. Ahmed (Bora Todorovic), un individ certat cu legea, îl convinge pe tânăr să le părăsească pe devotata lui bunică (Ljubica Adzovic) şi pe iubita sa, Azra (Sinolicka Trpkova). Scopul plecării sale este acela de a face împreună cu Ahmed nişte bani ilegal. Pe măsură ce timpul trece, el se afundă tot mai mult în lumea lui Ahmed, dar Perhan speră că va veni ziua în care va avea suficienţi bani, astfel încât să se poată întoarce acasă pentru a o cere de soţie pe aleasa lui.

Pe lângă alte premii, pelicula i-a adus lui Emir Kusturica un premiu César şi unul la Cannes, ambele la categoria cel mai bun regizor, precum şi o nominalizare la Golden Palm.

"Victimă a unei escrocherii, Perhan, fiul natural al unei ţigănci, ajunge în Italia unde lucrează pentru Ahmed Zida, practicând furtul şi traficul de copii. Reîntors în ţară, toate visele i se destramă." – Bernard Rappi – 1995 (Dictionnaire des films Larousse)

"Poem plin de culoare al vieţii nomazilor care colindă Europa şterpelind genţi, citind în palmă, făcând comerţ cu de toate, pigmentat cu anecdote trăznite." – Halliwell’s – 2002 (Film & Video Guide).

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!