Trăieşte! (Live and Become)

Descriere

Suntem în Etiopia. Graţie iniţiativei Statului Israel şi a Statelor Unite ale Americii se începe o vastă acţiune, între 20 noiembrie 1984 şi până pe 4 ianuarie 1985, pentru a duce cât mai mulţi evrei etiopieni (numiţi FALACHAS) în Israel.

O mamă etiopiană creştină, deci non-evreică, îşi împinge fiul la a se declara evreu, pentru a-l salva de la foamete şi de la moarte. Când nici ea, nici el nu sunt descendenţi ai Poporului lui Israel.

Copilul ajunge pe Pământul Sfânt. Declarat a fi orfan, este adoptat de o familie de francezi care trăieşte la Tel Aviv. El va creşte cu teama că i se va descoperi dublul secret şi minciuna: nu este nici evreu, nici orfan, ci doar Negru.

El va descoperi iubirea, iudaismul şi cultura occidentală, dar şi rasismul şi războiul din teritoriile ocupate. Va deveni evreu-israelian-francez-tunisian, fără a-şi uita vreodată adevărata mamă, şi cine este el cu adevărat: un etiopian scăpat de la moarte…


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!