Tigru şi Dragon (Crouching Tiger, Hidden Dragon)

Descriere

Un renumit luptător Wudan, Li Mu Bai (Chow Yun Fat), vrea să se retragă pentru a se dedica mediaţiei şi dăruieşte unui prieten legendara sabie Destinul Verde, veche de peste 400 de ani, datorită căreia Li îşi căpătase faima.

Sabia este însă furată de un hoţ mascat foarte agil, Jen (Zhang Ziyi), o tânără aristocrată rebelă, care vrea să fugă de o căsătorie aranjată şi să intre în casta luptătorilor. Jen este însă sub influenţa diabolicei Vulpi de Jad (Cheng Pei Pei) şi îi face jocul fără a şti că cea care a învăţat-o să lupte o va folosi pentru a-şi duce la îndeplinire planurile. Intuind potenţialul fetei, Li şi Yu încearcă în zadar să o aducă pe calea cea bună. Jen este orbită de dorinţele imediate, de propria revoltă şi de pasiunea pentru Lo – un bandit alături de care trăise în deşert o frumoasă poveste de dragoste. Lo îi promisese că îşi va reabilita numele pentru a o putea lua de nevastă dar nu reuşeşte, iar Jen îl alungă furioasă şi decide să îşi aleagă singură destinul. Trebuie să se întâmple o tragedie pentru ca Jen să înţeleagă în fine esenţa căii Gian Hu şi să facă un uluitor salt magic în acestă lume a aleşilor…


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!