Strălucirea (The Shining)

Descriere

Adaptare după un roman al lui Stephen King. Un bărbat, soţia sa şi fiul lor, Danny, sunt îngrijitorii unui hotel izolat unde Danny, are viziuni macabre despre trecutul clădirii folosind un dar telepathic numit "Strălucirea". Tatăl, Jack Torrance, înnebuneşte treptat văzând fantome ale oaspeţilor hotelului. Singurul lucru care îi poate salva pe Danny şi mama sa, este "Strălucirea"?

"Dacă consideri filmul ca o fişă clinică a dezagregării unei celule familiale, în care fantasticul intervine ca o proiecţie suprareală, atunci acesta devine în mod real înspăimântător, el demascând familia ca o perfectă maşină de ucidere şi de nebunie. Kubrick revine aici la esenţa fantasticului, dar el creează şi un fantastic modern, în care groaza ţâşneşte în plină zi. Acest film, care are densitatea şi puritatea diamantului, este capodopera stilistică a lui Kubrick." – Dictionnaire des Films – 1991 (Larousse)

"În realizarea filmului Stanley Kubrick şi Jack Nicholson au făcut echipă pentru a diminua până la un nivel suportabil terifiantul roman al lui King construit după formula fundamentală a genului horror". – Variety Movie Guide – 1993


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!