Şoimul maltez (The Maltese Falcon)

Descriere

Considerat cel mai frumos film noir din istoria cinematografiei, "Şoimul maltez" este practic filmul care-i aduce consacrarea definitivă unuia dintre cei mai mari actori din toate timpurile, Humprey Bogart.

În acest film regizat de legendarul John Huston, Bogart îl interpretează pe detectivul Sam Spade care, în timp ce investighează asasinarea partenerului său, se vede prins într-un diabolic joc al sorţii. Spade, care a fost tocmit de superba Miss Wonderly pentru a o proteja de acelaşi ucigaş aprofundează promiscuitatea şi misterele lumii interlope intrând în contact cu personaje care de care mai excentrice. Când află că Miss Wonderly nu este Miss Wonderly, el simte că la mijloc este ceva putred…

După ce criminalul este ucis în condiţii bizare, Spade îşi exploatează la maxim intuiţia şi intră în anturajul a doi ticăloşi de talie internaţională, efeminatul Joel Cairo şi grasul erudit Kasper Gutman. Aceştia se află în căutarea unei statuete în formă de vultur încrustată cu pietre preţioase de o valoare fabuloasă pentru care sunt dispuşi să ucidă. Fără voia lui, Spade se amestecă în această afacere de milioane şi îşi riscă viaţa pentru a afla ce mistere mai ascunde "şoimul blestemat".

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!