Secretul armei… secrete (Secretul armei secrete)

Descriere

A fost odată ca niciodată un împărat care avea o prea-frumoasă fiică. Aceasta era îndrăgostită de un voinic şi, totodată, era râvnită de zmeu, pe care împăratul vroia să-l răpună cu ajutorul unei formidabile arme pe care o inventase: arma care trăgea din spate. Atunci când zmeul intră în posesia armei, doar voinicul este în stare să-i vină de hac şi astfel să-şi cucerească dreptul la mâna prea-frumoasei.

Sub platoşa unui basm despre doi regi ce se urăsc şi încearcă să se distrugă, unul mai nătâng decât celălalt, regizorul ascunde nu foarte transparenta sa poveste satirică. Mircea Diaconu, în rolul gogomanului ce îşi nimiceşte cu ajutorul armei secrete (un tun ce trage înapoi) propria sa armată, este delicios. Ca şi zâna cea plângăcios liricoidă, de altfel.

Filmul este după părerea noastră cea mai bună comedie românească, pentru că întrece în subtilitate mai comercialul "Nea Marin Miliardar".


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!