Rebecca

Descriere

Maxim de Winter, un englez bogat, care încă se resimte după moartea soţiei sale, Rebecca, ia în căsătorie o tânără de condiţie modestă, fată de companie a unei bătrâne dezagreabile. Cei doi se instalează în palatul Manderley, din Cornwall, unde stăpâneşte cu puteri depline d-na Danvers, menajera devotată fostei doamne de Winter. Tânăra soţie se simte din ce în ce mai apăsată de strania putere pe care o are Rebecca asupra tuturor, chiar şi după dispariţia sa. Timorată de noul stil de viaţă, tânăra Doamnă de Winter cerceteză partea de castel ce i-a aparţinut Rebeccăi. Totul e îngrijit şi ţinut la fel cum era, de parcă frumoasa stăpână ar trebui să apară din clipă în clipă. De fapt, chiar asta şi este senzaţia pe care o are cea ce se simte o intrusă, dar şi spectatorul.

Arta de a crea suspanse doar din câteva umbre şi detalii în acest prim film american al regizorului ce avea să devină nu peste mult timp regele de necontestat al surprizei şi suspansului inteligent şi ironic, taie şi peste ani răsuflarea. Povestea se complică odată cu descoperirea unei epave şi a corpului Rebeccăi. Max se aşteaptă să fie condamnat pentru omorârea ei, apare şi un văr arogant ce susţine că era tatăl copilului în aşteptare. Dar Rebecca era o cinică. Îi plăcea să se joace cu vieţile oamenilor. Personaje şi spectator descoperă că era bolnavă. Strania doamnă Danvers nu rezistă veştii sinuciderii şi dă foc la castel. Max se întoarce de la anchetă cu prietenul său. E încă noapte, dar cerul e ciudat de luminos. Printre flăcări, ca o stafie, trece antologic Danny Danvers, într-o scenă de neuitat.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!