Portocala mecanică (A Clockwork Orange)

Descriere

Adaptare cinematografică după un roman de Anthony Burgess.

Într-o Mare Britanie futuristă, o gaşcă de adolescenţi iese la acţiune în fiecare noapte, agresând şi violând victime lipsite de ajutor. După ce unul dintre membrii stârneşte o revoltă în interior, gaşca hotărăşte să îl înlăture şi să îl lase pe mâinile poliţiei. Odată prins şi condamnat la închisoare, băiatul este de acord să experimenteze un nou tip de terapie, metodă prin care să îşi scurteze pedeapsa. Urmările ei sunt însă extrem de negative pentru Alex care, deşi scapă de ceva ani de închisoare, devine captiv în propria lui lume.

"Portocala mecanică trebuie să fie un manifest şi chiar o piedică asupra posibilităţii opţiunii. Eroul sau antieroul, Alex, este un tip foarte rău, dar răutatea sa nu este produsul unei condiţionări sociale sau genetice, ci propria sa problemă, în care s-a angajat cu toată luciditatea." – Anthony Burgess – 1972

În anul 1972, filmul a fost nominalizat la Oscar pentru "Cel mai bun film" şi "Cel mai bun regizor", iar în 2006 a fost votat pe locul 2 în topul celor mai controversate 25 filme din toate timpurile.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!