Pentru un pumn de dolari (A Fistful of Dollars)

Descriere

Două clanuri adverse Baxter şi Rojo sunt distruse de un cowboy solitar. Cu acest prim voleu, regizorul Sergio Leone, alias Bob Robertson, deschide seria de "western-spaghetti", pe care o va continua cu: "Pentru câţiva dolari în plus" (1965), " Bunul, răul şi urâtul"( 1966).

La acea dată necunoscut, Clint Eastwood este brusc propulsat la rangul de star. Tema muzicală, compusă de Ennio Morricone, rămâne emblematică pentru acest gen de filme.

"Am abordat genul cu multă dragoste, cu multă ironie şi am pus în prim plan grija pentru autenticitate. În ceea ce priveşte violenţa filmelor mele, care mi-a fost adesea reproşată, ea era principala dimensiune a acestei perioade din istoria Vestului" – Sergio Leone.

"Încă din 1960, Gian Maria Volonte, interpreta cu o incisivă eficacitate roluri importante. Obţine însă mare succes şi o vastă popularitate numai în 1964, în rolul unui violent din filmul Pentru un pumn de dolari, care deschide seria . Volonte, ca mulţi dintre interpreţi apărea aici cu un pseudomin: acela de John Wells. Deşi de factură hotărât teatrală, Volonte este şi pe ecran un actor puternic şi interesant, cu o figură fotogenică, expresivă şi cu o interpretare foarte personală." – Carlo Alberto Peano – 1967 (Filmlexicon)

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!