Pe cuvânt de onoare (Gentleman’s Agreement)

Descriere

Film distins cu 3 Oscaruri (plus 5 nominalizări) şi cu 4 Globuri de Aur, dintre care unul pentru cel mai bun debut juvenil – Dean Stockwell, 10 ani (alias Amiralul Albert ‘Al’ Calavicci din popularul serial "Capcana timpului", patruzeci de ani mai târziu).
Scenaristul Moss Hart a pornit de la cartea Laurei Z. Hobson.
Skyler Green a rămas văduv şi are un băiat de crescut, aşa încât acceptă propunerea revistei "Smith Weekley" de a scrie o serie de articole despre discriminarea evreilor şi se dă drept evreu, mizând pe faptul că nu e cunoscut în New York, unde s-a instalat de curând. Prezentându-se peste tot Phil Green, jurnalist evreu, necazurile nu întârzie să apară, primul care le simte pe pielea sa fiind micul Tommy, fiul său, care încasează bătaie la şcoală. Kathy, nepoata redactorului şef de la "Smith Weekley", cu care Skyler are o legătură, începe să fie ocolită în societate. Iar documentarea îl poartă pe jurnalist în cele mai diferite şi mai rasiste medii…

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!