Neînvinsă-i dragostea

Descriere

O fată de optsprezece ani, sărbătorindu-şi majoratul, află că logodnicul pe care-l aştepta la ziua ei a părăsit-o. Disperată, ia un pumn de barbiturice, i se constată decesul şi e dusă la morgă. Paznicul de noapte al morgii, necrofil de soiul lui, o violează. În urma şocului, fata "învie", reieşind că suferise doar o moarte clinică.

În continuare, reacţiile sunt împărţite. O parte a familiei doreste ca violatorul necrofil să fie închis, pe când alţii îi sunt recunoscători că a "trezit" fata la timp, salvând-o de o autopsie care i-ar fi fost cu adevărat fatală. Sesizarea penală, însă, duce la un paradox: care va fi capul de acuzare? Viol, sau profanare de cadavru? Întorsătura neaşteptată produsă de "înviere" anulează elementele constitutive ale ambelor acuzaţii.

Ca să fie tacâmul complet, apare şi logodnicul, cuprins de remuşcări – dar în clipa când află ce s-a întâmplat, începe să facă scandal, că el nu se mai însoară cu ea, pentru că nu mai e fecioară!

(După un articol din "Expres-Magazin", 1991, atribuit greşit cotidianului "Evenimentul Zilei".) Pornind de la acest caz, autorul filmului a imaginat scenariul (care este prezentat alăturat în articolul povestea filmului pe larg). Ulterior, reporterul Corneliu Popa a pornit pe urmele cazului – localizat undeva în nordul ţării – şi a descoperit că totul fusese o invenţie a semnatarului articolului iniţial. Culmea, "legenda" se răspândise în zonă ca fiind reală, îmbogăţită chiar şi cu elemente din film!


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!