Mai presus decât gloria (The Big Red One)

Descriere

Un sergent din Armata Americana, care a participat in Primul Razboi Mondial, conduce acum o divizie de lunetisti in cadrul mai multor operatiuni in Italia, Sicilia, Germania sau Coasta Franceza din Africa. In drumul lor, membrii diviziei de lunetisti sunt implicati in mai multe incidente cu civili (o femeie insarcinata in Franta si un incendiu intr-un sanatoriu).

Adevărata glorie a războiului este supravieţuirea. Ceea ce urmează este unul dintre cele mai impresionante filme care au fost realizate vreodată despre Cel De-al Doilea Război Mondial. Regizat de Samuel Fuller, "Mai presus decât gloria" spune o poveste semiautobiografică a unui echipaj de trăgători de elită care are un obiectiv precis: să nu moară. Sergentul Possum (Lee Marvin), veteren în Primul Război Mondial, are scopul de a-şi îndeplini misiunea şi de a se întoarce cu echipajul său cu bine acasă. Astfel, sloganul lor este: "Omoară-l pe inamic înainte ca el să te omoare pe tine!"

Pelicula a obţinut o nominalizare la Palme d’Or, la Festivalul de Film de la Cannes şi premii la Los Angeles Film Critics Association Awards şi Seattle Film Critics Awards.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!