Lawrence al Arabiei (Lawrence of Arabia)

Descriere

T.E. Lawrence este un tânăr locotenent înrolat în armata britanică aflată pe teritoriul Africii de Nord, în timpul primului război mondial. Nemulţumit de îndatoririle sale curente, acceptă fără să stea pe gânduri oferta de a deveni observator în ceea ce numim acum Arabia Saudită. Din acest moment, povestea vieţii sale devine legendă.

Lawrence al Arabiei este un grandios film, acţiunea sa concentrându-se asupra evenimentelor. Perspectiva zdrobitoarei frumuseţi a deşertului şi istoria completă, combinate, cuceresc privitorul. Regizorul nu ne apropie, nici pentru un moment, de Lawrence ca persoană, şi poate că aşa trebuie să fie, pentru că nimeni nu a reuşit să intre în viaţa sa, să se apropie mai mult de omul care a existat în spatele legendei.

Regizorul Lean alege să evite viaţa personală a eroului principal şi să se concentreze asupra faptelor istorice, asupra imensului succes şi a amarei dezamăgiri. Oraşul Aganda a prins viaţă, a trebuit copiat şi construit în totalitate pentru filmări, modernismul schimbând complet oraşul adevărat, folosirea acestuia pentru filmări fiind imposibilă.


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!