Jezebel – Femeia diabolică (Jezebel)

Descriere

Anii 1850, New Orleans. Julie, o tânără bogată, supărată pe logodnicul ei, provoacă un scandal de proporţii, apărând la balul tradiţional al tinerelor fete îmbrăcată în rochie roşie. Bărbatul o forţează să rămână şi să danseze sub privirile dezaprobatoare ale tuturor. O conduce acasă şi se desparte de ea pentru totdeauna. Curând în oraş izbucneşte o epidemie devastatoare. Julie nu mai este tânăra arogantă, sălbatică şi agasantă de altădată. Umilă, o imploră pe soţia bărbatului pe care nu l-a uitat niciodată să o lase să-l însoţească. Din dragoste pentru cel bolnav, soţia îi acceptă sacrificiul. Cu chipul luminat de torţe şi de hotărâre, aşa cum numai la Wyler e posibil, Jezebel pleacă cu căruţa celor infectaţi.

Pe lângă povestea sudistă, jocul actorilor, ceea ce farmecă de fiecare dată este imaginea expresivă ca o dantelă, costume spumoase, regia unui mare maestru al profunzimii cadrului. Filmul este considerat ca o replică la "Pe aripile vântului". Scena cu Scarlet dansând în rochie neagră de doliu este net întrecută de cea de aici. Rochia roşie ca sângele ce pare că murdăreşte poalele celorlalte veşminte albe este antologică.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!