Fructe de pădure

Descriere

Într-un sat din creierul munţilor, Amalia, fiica unui tăietor de lemne, văduv şi cu mulţi copii, se îndrăgosteşte de un soldat în termen şi cedează avansurilor lui. Tânărul iresponsabil, pentru care Amalia n-a fost decâu un interludiu, refuză să recunoască pruncul ce se va naşte. Amalia hotărăşte să-l crească singură şi nu tocmai, pentru că, în final, acceptă căsătoria cu un bărbat pe care nu-l iubeşte.
"Fructe de pădure" pledează în favoarea cultului pentru adevăr, pentru coincidenţa gândului cu fapta, pentru fidelitatea faţă de structurile sufleteşti proprii. De asemenea, pledoaria este susţinută pentru conservarea purităţii, dincolo de întâmplătoarele erori care dinamizează procesul de elaborare filmică." – Ioana Creangă – 1983 (România literară).

Filmul a primit premiul ACIN pentru cel mai bun scenariu în anul 1983 şi Diploma de Onoare pentru actorul Ion Fiscuteanu.


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!