Diavolii (The Devils)

Descriere

Cardinalul Richelieu si acolitii sai insetati de putere incearca sa puna stapanire pe Franta pre-renascentista. Unul dintre cei care le stau in cale e parintele Grandier, liderul spiritual al cetatii care il impiedica pe cardinal sa-si exercite controlul asupra intregii tari. Pentru a-l distruge pe Grandier, oamenii lui Richelieu ii insceneaza un proces de vrajitorie.

Povestea are in centrul sau un preot in Franta secolului al XVII-lea, parintele Urbain Grandier (Oliver Reed), care ajunge sa fie foarte nepopular printre clericii catolici. In acele vremuri, tronul Frantei era ocupat de Louis al-XIII, dar cel care conducea propriu-zis tara era cardinalul Richelieu. Pentru a avea control complet asupra tarii, cardinalul insetat de putere trebuie sa il distruga pe parintele Grandier, cel care detine controlul in Loudun, un oras fortificat, singura urbe care refuza sa se supuna planurilor megalomanice ale lui Richelieu. Astfel, Grandier este denuntat si acuzat ca s-a asociat cu diavolul si ca are raporturi sexuale cu maicutele de la manastirea din zona si mai ales cu sora Jeanne (Vanessa Redgrave), care este indragostita de el. Pentru a strange dovezi impotriva prelatului, la fata locului este trimis un vanator de vrajitoare. Deoarece refuza sa se declare vinovat pentru acuzatiile care ii sunt aduse, Grandier este supus torturii si, in cele din urma, ars pe rug.

Pelicula a fost interzisa in Italia, iar Vanessa Redgrave si Oliver Reed erau amenintati cu inchisoarea in cazul in care ar fi ajuns in aceasta tara. Reed este de parere ca interpetarea parintelui Grandier a fost cel mai bun rol pe care l-a facut vreodata. Initial, rolul calugaritei Jeanne i-a fost oferit lui Glenda Jackson. Aceasta a refuzat, deoarece nu mai dorea sa interpreteze acest gen de personaje.

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!