Cu sufletul la gură (Breathless)

Descriere

Destinul unui tânăr delicvent care, după ce a furat o maşină şi a ucis un poliţist, este urmărit de poliţie…

"Ca şi prietenul său Francois Truffaut, Jean-Luc Godard a avut succes cu primul său film de lung metraj. Acest succes l-a dorit poate mult mai conştient decât Truffaut, alegându-şi un personaj ale cărui zeflemea şi imoralitate trebuiau să seducă publicul, alegând interpreţi a căror dezinvoltură răzbună constrângerile, abordând genul cel mai popular, genul poliţist într-un ton romantic." – Pierre Leprohon – 1969 (Maeştrii filmului francez)

"Una din originalităţile acestui film ţine de naturaleţea dialogurilor. Dar această naturaleţe nu e decât aparenţă. Ea a fost în întregime recreată… toate repetările, strigătele înăbuşite, frânturile de conversaţie… vocile se suprapun, se continuă în monologuri paralele; uneori ele coincid, completându-se într-o scurtă comunicare de o secundă, şi din nou această atitudine camuflată de cuvinte anodine sau grosolane, se transformă în fraze care sunt acolo în locul celor care nu pot fi rostite." – Claude Mauriac – 1960 (Ecran).

Video, preliminar, trailer


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!