Avatar

http://www.avatarmovie.com/

http://www.imdb.com/title/tt0499549

Descriere

Pătrundem în lumea extraterestră prin ochii lui Jake Sully, un fost puşcaş marin paralizat într-un scaun cu rotile. În ciuda handicapului său, Jake are încă o inimă de războinic. E recrutat să se deplaseze la ani lumină depărtare, la un avanpost al pământenilor de pe Pandora, unde un consorţiu corporativ extrage un minereu rar care este cheia soluţionării crizei energetice de pe Pământ. Deoarece atmosfera Pandorei este toxică, aceştia au creat Programul Avatar, în care "piloţi" umani îşi conectează conştiinţa la un avatar, un corp biologic teleghidat care poate supravieţui în aerul letal. Aceste avatare sunt nişte hibrizi construiţi genetic din ADN uman amestecat cu ADN-ul localnicilor de pe Pandora, Na’vi.

Renăscut în avatarul său, Jake poate merge din nou. Primeşte misiunea de a se infiltra printre Na’vi, care au devenit un obstacol major în exploatarea preţiosului minereu. O frumoasă femeie Na’vi, însă, Neytiri, îi salvează viaţa, iar asta schimbă totul. Jake este luat în sânul clanului ei şi învaţă să devină unul dintre ei, ceea ce implică multe teste şi aventuri. În timp ce relaţia lui Jake cu profesoara lui, Neytiri, se adânceşte, el învaţă să respecte calea poporului Na’vi şi, în cele din urmă, e acceptat printre ei. Curând, se va confrunta cu testul final, când va ajunge să-i conducă într-o bătălie epică care va decide soarta unei lumi întregi.


Filmul nu este o partajare video, descărcare video sau un site torrent, însă filmul este de obicei o previzualizare a filmelor, nu a întregului film!